header-photo

Random Things

2014-03-12



When it comes to  final year, most of the time I will spent my time planning to study but not doing one. Haha. So konon2 lama tak update ni sebab busy study bila dah masuk tahun 5..but believe me it’s not! Haha...

So it’s almost 5 month since I’m a final year student. Alhamdulillah sofar dah habis O&G posting, Pediatric and Medicine posting and currently I’m in Surgery posting. Lagi dua posting: Orthopedics and Emergency sebelum Professional yang akan berlansung on 8th of September 2014.

O&G went well. Exams pretty much OK la. Same goes to Pediatric. Buat my medicine tak berapa perform sangat sebab gelabah sangat2 masa short case. I wish I can do better but insyaAllah as my specialist said, masa untuk perbetulkan masih ada. Harap2nya ProExam nnt boleh buat lebih baik la.

Bila dah makin dekat ngan ProExam ni semua org gelabah kan, sebab 12 subjects nak kena revise and theory will be so much of probs kalau kita tak study awal2. So start dari sekarang lagi, memang kena mula baca balik all those ENT notes, Ophtalmology and other stuff. Even dah habis O&G and Peads tetap jugak ken abaca sikit2 sebab believe me, kalau tinggal terus and baru nk baca masa dekat nak pro, it will be a humongous disaster la. Tapi skg tak start baca lagi pon. Ahaaa!

Currently tengah posting Anesthesiology for 2nd time sebab 1st time dulu masa tahun 4. Beza jugak la sebab bila dah masuk year 5 ni, dah banyak kita faham berbanding mula2 posting Anest masa tahun 4. Di harapkan OSCE Anes nanti buleh la jawab. Xmo la terkorban sama macam OSCE medicine tahun ni. Hoho…
Takde point je post kali ni. Harapkan doa kalian dalam menempuhi tahun akhir ini.

       Pediatrics posting 

         Medicine posting



P/S:Doa yang tak putus juga pada MH370. Semoga kalian sentiasa dalam lindungan Allah.

1 comments:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Post a Comment