header-photo

Selamat Tinggal Tahun 2!

2011-08-27


Salam alaik buat sahabt2 semua...

Petang tadi exam result Phase II MBBS MSU Shah Alam Campus keluar. Sy ngan member2 tunggu result cm suami tunggu isteri dia bersalin anak pertama...aduh! Debaran toksah cite la... air mata neyh dah basah kat pp sebelum result di umumkan lagik. Ramai kawan2 yg tunggu result skali pon same je gayanya... kami x lepas dgn doa dan selawat selama nk menanti keputusan keluar.

Akhirnya around 5 suku result di tampal kat faculty. Alhamdulillah sy dh lulus dengan baik. X sangka..akhirnya berakhir sudah tahun 2! Syukur padamu ya Allah...Alhamdulillah selepas berpenat lelah setahun sudah di year 2 ni, segala penat dan lelah berakhir dengan kejayaan yg cukup menggembirakan.

Kami akan memulakan sesi pengajian tahun 3 bermula 3hb 10 nanti. Rotation tahun 3 ni ade 4 major subject (medicine, surgery, obstetric and gynecology and pediatric) and 2 other subject ( anesthesiology and radiology). Mudah2an tahun 3 nt sy dan sahabat2 akan lebih cemerlang lagi.

Syukur yg pertama2nya kehadrat Allah SWT yg telah mengabulkan doa sy. Syukur ya Allah...

Buat ibu bapa sy, UMMI dan ABI TQ krn lahirkan sy di dunia ni...terima kasih sbb kalian menjadi parents yg sgt2 supportive and cool. Ouh yeah! Hehe...

Buat guru2...SIR ZULL, DR HAMEED, DR. OMAR, DR. RANMOHAN, DR. MAHFOUDH, DR. WESAM, DR. VASU, DR. SYAFIIE, DR. HARUN, DR. DURGADAS and DR. SALLEH serta ex lect DR. OMAR dan MISS AISYAH... halalkan segala makan dan minum, serta ilmu yg telah kalian berikan kepada kami.

Buat kawan2 sy...budak umah seroja yg memang rawk abis tahun ni, tahniah and tengs atas tunjuk ajar kalian. Buat budak2 IMS MSU Shah Alam Phase II ( Batch Worst! tp paling havoc ) korang classmate yg paling xkn sy lupakan :) Let us rawk 3rd phase pulak okes???

Buat competitor ulung sy, Imran Bukhari... tq banyak2 bagi tunjuk ajar ku sifu kat sy ni :)

Buat semua yg telah mendoakan kejayaan sy dan kawan2. Semoga Allah mempermudahkan urusan sy dan kalian insyaAllah...

Untuk staf2 HTAR dan HSB...hehe, tunggu kedatangan kami 3hb 10 neyh ok???

Buat adik2 yg bakal daftar tahun 1 MBBS IMS MSU Shah Alam Campus, Hehe... Kita jumpa minggu orentasi nanti ok???

Buat tahun 2 yg sudahpun berlalu...selamat tinggal buat selamanya. Kenangan ini xkn pernah sy lupakan :)

Buat tahun 3 yg bakal menjelang, ada rezki kita jumpe ye?? :)


Wassalam.

8 comments:

asyiqin nasir said...

bestnye dah masuk thn 3... hi dokter..hehe

The Medical Duo said...

Alhamdulillah, sy dh masuk tahun 3. Imran pulak start clinical di tahun 4 :) Doakan kami berjaya ye?

Anonymous said...

ENT n OFTAL xdak ka?

dilla said...

delima weh... delima.
seroja tu zaman tok kaduk pak pandir punya cerita.
haish.

The Medical Duo said...

Anonymous: ENT Oftal tahun 4 insyaAllah..tahun 3 ni kami study yg mentioned aboved ja. :)

The Medical Duo said...

dilla: sorry2..haha. aku pown dh lupe seyh :P

Khatrine Ahmad said...

Msu ada sediakan hostel tak utk budak tajaan mara

The Medical Duo said...

Some mara a- level and foundation got. We degree people dun have it. But if you do MBBS in IMS MSU Bangalore got hostel...

Post a Comment