header-photo

Ramadhan Mubarak

2013-07-09


Assalamualaikum warahmatullahi wa barakatuh


Kami dari SinergiHati ingin mengucapkan 

Salam Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Berpuasa.

Semoga Ramadhan kali ini memberi nafas baru kepada hidup kita.

Ayuh sama-sama kita rebut ganjaran nikmat yang Allah sediakan dalam bulan yang mulia ini

Yosh~~~  ^__^

6 comments:

Anonymous said...

salam ramadhan. sy dpt tawaran utk pharmacy degree cucms intake august ni. tp sy xtau sy sesuai x belajar kat sana. sy dpt tau cucms ni byk compulsory cocurricular activities. ade lagi AD, DRM, YM, PPD yg saya takut boleh gnggu masa study saya. lgpun, sy ni bkn bdk yg aktif/cergas sgt utk join byk aktiviti2 luar. dari zaman sekolah dulu lg sy x minat bnda2 cmni. lgpun takut tercicir je pljran nanti.

u rase i patut accept x offer ni? i actually dpt offer dari MSU jgk utk degree phrmcy. so far, i prefer MSU, sbb xde aktiviti2 bkn akademik yg wajib msk.

harap dpt bntu. sy sgt2 buntu skrg.
tq

The Medical Duo said...

Salam sis/bro. Actually pharmacy school is different from our school which is medical school. Regarding extra co, kat MSU pon ade. Tapi for us as MBBS undergrad, we are not being stressed as much as other courses. Thus, I cant really answer your Q because I myself didnt really know about pharmacy program.

myutubechannel94 said...

Assalamualaikum akak, sye ad dpt twaran buat mbbs dkt msu dn cucms, sye nk tanye msu punye dr segi lecturer, cara belajar ok x. cucms dgn msu mne lg elok. mohon sngt pertolongn

The Medical Duo said...

Wkumslm dik. MSU lecturer ok je. Kitorg ade local as well as foreign lecturer la. Sofar bagi akk ok je. Majority of our lecturer are foreign lecturer. Pasal MSU vs CUCMS akk x leh nk bantu sbb akk pon x tahu CUCMS mcm mana.

myutubechannel94 said...

hehe trima kasih bls lme menunggu huhu, akak sye nk tnye psal specialist, specialist ni kite bleh buat dkat oversea x mcm UK ke Ireland? mcm most master untk course lain yg wat kat oversea skarang?

The Medical Duo said...

boleh je. nak sambung oversea boleh tapi degree kita kena di recognised oleh university tersebut la. Akk pon x tahu sgt pasal PG ni tapi kalau nk sambung ade 2 cara x silap. Boleh buat kat local. Amik masa 4 tahun mcm tu la. Kita kena attach kat hospital local and akan ade exam mcm tu. Ade sejenis lagi ni mcm sijil bukan master tapi sijil ni power la bleh jaja kalau nk keje kat UK mcm tu. Contoh dia mcm MRCP. Dia ade part yg kena belaja kat msia, ade part kena g india or UK. mcm tu la

Post a Comment