header-photo

Pernah x orang tanya soklan ni pada anda?

2011-07-11

  1. Kenapa buat medic?

Sebab utama sy buat medic is because I love to help people. Jadi doc merupakan salah satu kerja yg boleh membantu orang yg memerlukan secara lansung. Doc hanyalah perantaraan shj…yg menyembuhkan tetap Allah SWT. I do bad in math and medic have nothing to do with math. So, that is one of the reason why I choose medicine. (^__^)

  1. Kalau awak xbuat medic..agaknya siapa diri awak skg?

I love Law and debate…so maybe I am a law student. U can check this out if u don’t believe me. If I'm not a law student maybe I am a pure bio student cuz I love to become a bio lecturer.

  1. Dari mana awk tahu tentang medic?

TV maybe. ER, House MD and so many medical drama yg ada kat TV tu la yg banyak bagi influence. But most of all, seniors kat MMP actually yg banyak bagi input pasal what is medicine.

  1. Subject medic yg paling awk suka?

I love physiology so much during my 1st year. Bila dah masuk 2nd year, I do love Pharmacology but sampai hari ni, I’ve never achieve a single A for it. Irony?

  1. Apa yg membuatkan medic best and xbest bagi awak?

Medic best sebab sy suka belajar tentang diri sy. I learn what is me…how do I function…what is harmful to me. The xbape best thing is of course exam sebab exam dia banyak dan amat2 memenatkan. Plus with the XXL punye books yg nak di baca…OMG.

P/S: Just a simple post about some famous Q asked by people around me.

6 comments:

Raja Syakirah said...

huaaaa. saya tak suka physiology. hehe
=)

The Medical Duo said...

hehe...physio best ape syakirah :)

My Name is Mar said...

Sy suka Medic..
Sebab saya bercinta dengan budak medic..
Boleh tak macam tu??
Ha-ha-ha:D

Scene Yang Patut Diambil perhatian para pembuat filem tempatan

Farah Hanim said...

Assalamualaikum :-) Wah... Medic, seronoknye.. :-)

fadlisabri said...

Wahh....hebatnye berdebat dlm Arabic!taniah2!^^~

The Medical Duo said...

My name is Mar: Bercinta ngn budak medic?? awk kena bace post http://synergistichatidoktormuda.blogspot.com/2011/06/memarry-doc.html

Farah Hanim: seyes...best2 :)

fadlisabri: Hehe...cite lama la 2 tyme ngah bercita2 nk study kat Egypt :P

Post a Comment